stickyimage

Bezoek ook onze andere websites: Hoofdpijn, Rugpijn en Spit

Ga naar helpmijmet.nl ! sluit af

Behandeling van keelontsteking

De behandeling van een keelontsteking bestaat uit diverse fasen. Meestal genezen mensen binnen een week van een keelontsteking zonder behandeling met de gewone huis- tuin- en keukenmiddeltjes (thee, honing, rust). Is er echter behandeling van een keelontsteking nodig dan is het doel om de symptomen te verlichten. Het belangrijkste advies bij de behandeling van de keelontsteking is rust nemen en uitzieken. Sommige mensen voelen zich echt ziek en dan is het van belang dat er ook echt rust wordt genomen. Anderen voelen zich wel fit en kunnen gewoon werken.


Volg je gevoel hierbij en wanneer de klachten toenemen, gaat het er om dat er naar het lichaam wordt geluisterd en toe wordt gegeven aan moeheid bijvoorbeeld. Veel, extra drinken hoort ook bij de behandeling van de keelontsteking. Hierbij is het advies om warme dranken te nuttigen zoals bouillon, warme kruidenthee met honing en wellicht een beetje citroen, dit kan geen kwaad. Een ijsje kan de pijn ook verlichten en koude drank hoort ook bij de behandeling van de keelontsteking. Matig zijn met alcohol is hierbij wel van belang! Sommige mensen denken dat het een verdovend effect heeft en dat de pijn hierdoor weggaat, maar zo werkt het niet.

Tips bij behandeling van keelontsteking

Er zijn een aantal tips voor de behandeling van de keelontsteking. Allereerst kan er een theelepel zout worden opgelost in een glas warm water. Hiermee kan dan een aantal keer per dag worden gegorgeld. Het zuigen op een hard snoepje is ook aan te raden of er kan een ijsblokje genomen worden, zodat de speekselproductie wordt gestimuleerd. Hard voedsel is niet aan te raden en kan pijn doen tijdens het eten en slikken. Daarom kan vloeibare voeding tijdelijk een uitkomst zijn, dat is minder pijnlijk om door te slikken. Er kan eventueel gestoomd worden onder een handdoek, bij sommige mensen worden de klachten hierdoor minder en het geeft in elk geval tijdelijk verlichting. Er zijn geneesmiddelen die ingezet kunnen worden bij de behandeling van de keelontsteking. Maar dit helpt niet bij iedereen. Daarom moet er gekeken worden voor wie het is, een risicogroep, kinderen of volwassenen. Bij twijfel kan er het beste een arts worden geraadpleegd om te kijken welk geneesmiddel het beste ingezet kan worden, zeker wanneer iemand al diverse medicijnen gebruikt.

Wel/niet doen als behandeling van keelontsteking

Irritatie van de keel moet vermeden worden, daarom moet er direct gestopt worden met roken bij de behandeling van de keelontsteking. Er kunnen geneesmiddelen worden ingenomen als behandeling van de keelontsteking. Bij de behandeling van de keelontsteking kan er gekeken worden naar een pijnstiller die helpt tegen de pijn en de koorts. Er kan paracetamol in worden genomen, dit is veilig en hierbij hebben de meeste mensen geen last van de bijwerkingen. Het kan voorkomen dat bij de behandeling van de keelontsteking paracetamol niet voldoende is. Dan kan de keuze uit gaan naar ibuprofen of diclofenac. Antibiotica helpen meestal niet. De keelontsteking wordt vaak veroorzaakt door een virus en daar helpen antibiotica niet tegen, gebruik dit dus niet bij de behandeling van de keelontsteking. Er zijn wel mensen die antibiotica krijgen als zij een keelontsteking hebben, maar dat zijn speciale groepen. Het zijn de risicogroepen die bij de behandeling van de keelontsteking een antibiotica voorgeschreven kunnen krijgen. Risicogroepen zijn bijvoorbeeld mensen met kanker, mensen met acute reuma of mensen met een verminderde algemene weerstand. Wanneer iemand hoge koorts heeft wordt er voor de behandeling van de keelontsteking ook antibiotica gegeven, net als wanneer iemand vijf keer acute keelpijn heeft per jaar of twee keer kort na elkaar. Ook bij chronische aandoeningen zoals astma en hartklepproblemen kan dit geneesmiddel in worden gezet. De arts is de aangewezen persoon om te beslissen of er medicatie en zo ja, welke medicatie er gebruikt gaat worden.


5 jaargeleden door in Keelontsteking. Je kunt elke reactie op deze reactie volgen door middel van de | RSS feed. Je kunt een reactie achterlaten, of deze laten volgen vanaf jouw eigen website.

Laat een reactie achter

Required