stickyimage

Bezoek ook onze andere websites: Hoofdpijn, Rugpijn en Spit

Ga naar helpmijmet.nl ! sluit af

Duur van een keelontsteking

De duur van een keelontsteking is gemiddeld een week. Maar de duur van de keelontsteking kan ook langer zijn of korter. Er kan niet met stelligheid worden gezegd hoeveel dagen een keelontsteking duurt. Het ligt aan de ernst van de keelontsteking. Meestal ontstaat het plotseling en is het erg pijnlijk, maar het gaat ook vanzelf weer over. Maar bij de een of de ander kan de duur van de keelontsteking langer zijn.


Soms kan het nodig zijn dat mensen antibiotica voorgeschreven krijgen, maar dit wordt alleen gedaan bij risicogroepen en wanneer de duur van de keelontsteking abnormaal lang is.

Duur van een keelontsteking inkorten

De kans op een keelontsteking, maar ook keelpijn, kan worden geminimaliseerd door een goede weerstand. Dit geldt ook voor de duur ervan. Sommige mensen hebben een lage weerstand en dan kan een keelontsteking zich vaker laten zien en ook minder snel genezen. Een keelontsteking zal ook langer duren wanneer iemand rookt. Het is belangrijk dat men meteen stopt met roken en dat men ervoor zorgt dat de weerstand omhoog gaat. Gezond eten en extra drinken zijn ook van belang, zoals groenten en fruit, bouillon, water enz. Met een keelontsteking kan slikken pijnlijk zijn en dan moet er gekeken worden naar alternatieven zoals vloeibaar voedsel. Dit kan gedurende een paar dagen een prima uitkomst zijn en wanneer de klachten afnemen kan er weer gewoon worden gegeten. Wanneer de duur van een keelontsteking meer dan een week in beslag neemt en er is geen verbetering voelbaar, dan kan er altijd een huisarts worden geraadpleegd zodat er een geneesmiddel voorgeschreven kan worden of een andere aanpak in overleg.

Verkouden en duur van een keelontsteking

Wanneer iemand verkouden is wordt het vaak veroorzaakt door een verkoudheidsvirus. Hierdoor worden de slijmvliezen in de keelholte geïnfecteerd. Maar hierdoor kunnen de keelamandelen en het strottenhoofd ook ontstoken raken. De keel kan dan erg pijnlijk zijn en ook rood zijn. Meestal is er hierbij sprake van een mild verloop van de keelontsteking en uitzieken is dan de enige optie. In de ochtend ervaren de meeste mensen de meeste last. Het is dan aan te raden om op een dropje te zuigen zodat de keel wordt verzacht. Er kan ook gegorgeld worden met kamille thee of met zout water. De pijn kan verlicht worden met paracetamol. Alcohol en roken moeten vermeden worden, anders zal de duur van een keelontsteking alleen maar langer zijn.

Bacterie en keelontsteking

De keelontsteking kan worden veroorzaakt door een bacteriële infectie. Meestal zijn dit de streptokokken. Dit noemen we dan ook wel een angina. De virussen en bacteriën worden vaak door de lucht verspreid en ook ingeademd. Dan kan de besmetting verder gaan via handen en ook via voorwerpen. De bacterie gaat meestal na een paar dagen weer weg en dan verdwijnen de klachten ook. Soms kan de bacterie wat langer aanwezig blijven, hardnekkig zijn en dan heb je te maken met een langdurige keelontsteking.


5 jaargeleden door in Keelontsteking. Je kunt elke reactie op deze reactie volgen door middel van de | RSS feed. Je kunt een reactie achterlaten, of deze laten volgen vanaf jouw eigen website.
4 Comments to Duur van een keelontsteking
    • Namemieke goossens
    • hallo heb sinds de griepprik al 6 weken klachten het begon met neusverkouden mondholtes en keelonsteking oorpijn ,toen bovenste luchtwegen en daarna onderste luchtwegen na week 5 ging ik huisarts kreeg ik antibioticum 3 pil dat ging niet over ik moest erbij ook hoesten droge hoest ,,,,,,,,na 6 weken keelpijn ik weer huisarts kreeg ik naproxen 500 mg daarvan werd ik duizelig spierpijn en moei ,ik opgebeld stop daar maar mee en neem maar paracetamol ,,links dus nog keelpijn in mondholtes branderig gevoel en hoest ,,,,uitzieken zeggen ze dan ook heb ik veel stres

    • Namemieke goossens
    • ik heb al 3 flessen hoestdrank op cirtrosan 3 dozen keelpastilles heb gestoomt ,,,,ben dus aan week 6 van keelpijn heb antibiotica op voor virale infectie ,,,,,de bovenste on onderste luchtwegen oor en keelpijn en nu de hoest ,,,is dit griep ???/ elk jaar kom ik een keer goed aan de beurt vorig jaar 8 weken met dezelfde ellende elke keer net na de griepsuit ik ben 65 jaar ,,,,,,,heb naproxen gehad voor ontseking in mond maar na 3 dagen werd ik daar nog zieker van trillerig verstijfde spieren ,,dus huisarts gebeld die zei stop daarmee neem maar paracetamol en uitzieken dit duur al 6 weken

Laat een reactie achter

Required