stickyimage

Bezoek ook onze andere websites: Hoofdpijn, Rugpijn en Spit

Ga naar helpmijmet.nl ! sluit af

Wat is aanhoudende keelpijn en wat kun je er tegen doen?

Aanhoudende keelpijn wil zeggen dat de keelpijn lang aan blijft houden, aanwezig blijft. Wanneer je een ontstoken keel hebt kan dat door de ziekte van Pfeiffer komen. Dat hoeft niet, maar wanneer de keelpijn aan blijft houden moet je hier wel serieus rekening mee houden zeker als je hierbij ook moe bent en de klieren gezwollen zijn. Het gaat vanzelf over, maar je kunt er wel erg lang last van houden en langere tijd erg moe zijn.


Chronische keelpijn?

Wanneer je langdurige keelpijn hebt dan kan het zijn dat het chronische keelpijn is. Het kan worden veroorzaakt door een hardnekkig virus. Als je een lichte keelpijn hebt dan kunnen de slijmvliezen erg gevoelig zijn en dat gedurende langere tijd blijven. Het beste kun jij je keel en je mond dan vochtig houden, in ieder geval is het belangrijk dat je genoeg blijft drinken. Je kunt het beste iedere keer kleine slokjes water drinken, fruit eten kan er voor zorgen dat de keel wordt verzacht. Het kan ook zijn dat je een verminderde weerstand hebt en dat je daardoor keelpijn krijgt. Er kunnen ook externe omstandigheden zijn die van invloed zijn op je keelpijn. Hierbij zou je kunnen denken aan het verblijven in een rokerige ruimte, het verkeerd gebruiken van je stem of als je langere tijd droge lucht in hebt geademd. Het is vervelend als je hier mee te maken krijgt, maar je moet het de tijd geven om het te laten genezen.

Weerstand en aanhoudende keelpijn

Als je weerstand niet goed is dan kun je vaak last krijgen van keelpijn. Dit noemen we dan ook wel aanhoudende keelpijn. Als je weerstand minder is dan heb je vaker te maken met virussen en je bent gevoeliger en daarom kan lichte keelpijn gemakkelijk een chronische keelontsteking worden. Wanneer de weerstand goed is, zal je lichaam de virussen bestrijden en heb je er minder vaak en minder lang last van. Stress, roken en een levensstijl met een ongezond eetpatroon en te weinig beweging kunnen ook de oorzaak zijn van keelpijn die aan blijft houden. Het belangrijkste is dat je weerstand op gaat bouwen. Je kunt dan gezond eten, meer bewegen en op tijd ontspannen. Sommige mensen roken en dit kan een oorzaak zijn, dan is het aan te raden dat je stopt met roken. Je kunt samen met de huisarts een oplossing zoeken hoe je het beste kunt stoppen. Zorg dat je van de aanhoudende keelpijn af komt door achter de oorzaak te komen. Dit is de beste manier om er voorgoed vanaf te komen, maar neem de tijd om het te laten genezen als de keelpijn zich toch aandient.


5 jaargeleden door in Soorten keelpijn. Je kunt elke reactie op deze reactie volgen door middel van de | RSS feed. Je kunt een reactie achterlaten, of deze laten volgen vanaf jouw eigen website.

Laat een reactie achter

Required