Home » Keelpijn » Welke middelen tegen keelpijn helpen?

Welke middelen tegen keelpijn helpen?

De beste middelen tegen keelpijn zijn de aloude recepten. Als je last hebt van keelpijn dan is het belangrijk dat er gekeken wordt naar de oorzaak. Als je de keelpijn wilt verzachten dan zou dat kunnen met bijvoorbeeld een waterijsje. Maar je kunt ook thee met honing drinken en zuigen op dropjes. Sommige mensen gorgelen liever met lauw water. Anderen besluiten om sinaasappelsap of tomatensap te drinken vanwege de vitaminen. Als het niet helpt dan wordt het tijd dat je naar de huisarts gaat en dan kan hij of zij je wat voorschrijven tegen de keelpijn. Het kan zijn dat je dan paracetamol krijgt voorgeschreven.

Hier kun je zelf natuurlijk ook mee beginnen wanneer de andere manieren om de keelpijn te verzachten niet helpen. Probeer eerst echter de onschuldige huis-, tuin- en keukenmiddelen, voordat je naar medicatie of pijnbestrijding grijpt.

Middelen tegen keelpijn inzetten

Je kunt het beste jezelf rust gunnen wanneer je keelpijn hebt. Er zijn geen standaard middelen die zorgen dat je meteen van de keelpijn af komt. Je keel is erg gevoelig en de pijn kan soms langere tijd aanhouden. Als je ook koorts hebt is het in ieder geval aan te raden dat je je gemak houdt en een paar dagen rustig aan doet tot je je wat beter voelt. Je kunt het beste je stem ook rust gunnen, praat zo weinig mogelijk. Als je gaat praten moet je gewoon praten en niet fluisteren! Er kan altijd een pijnstiller worden genomen zoals paracetamol, ibuprofen, naproxen of diclofenac. Je moet echter niet te snel en teveel medicijnen nemen en eerst je lichaam zelf de tijd gunnen om het op te lossen. Maar mocht het nu echt niet houdbaar zijn of minder worden na een paar dagen, dan kun je altijd een middel tegen keelpijn gebruiken. Paracetamol kun je zo halen bij de drogist, maar diclofenac niet, daarvoor heb je een recept van de huisarts nodig.

Huisarts en middelen tegen keelpijn

Wanneer je naar de huisarts gaat en je geeft aan dat je al een aantal dagen keelpijn hebt, dan zal deze je adviseren om goed te blijven drinken en wanneer mogelijk ook goed te eten. Je moet weerstand opbouwen, daarnaast is het van belang dat je aangeeft of je al middelen tegen keelpijn hebt gebruikt. Als dat zo is kan het zijn dat je bijvoorbeeld een ander sterker middel krijgt. De huisarts kan je dan diclofenac voorschrijven. Als je een gevoelige maag hebt is het beter om dan meteen maagbeschermers te nemen, anders kun je weer maagklachten krijgen. Geef bij de huisarts duidelijk aan wanneer de keelpijn is begonnen. De arts zal ook vragen of je bijvoorbeeld verkouden bent of bent geweest. Als dat zo is kan de keelpijn daar vandaan komen en dan kan dat er voor zorgen dat je deze pijn hebt. Pak daarom de verkoudheid ook goed aan, bouw voldoende weerstand op en dat zorgt ervoor dat je weer snel beter bent.

5/5 - (1 stemmen)

Plaats een reactie