Home » Corona » 4 voordelen van de corona thuistest

4 voordelen van de corona thuistest

Wanneer je snel wilt weten of je corona hebt, is het goed om te weten dat je de corona thuistest kunt afnemen. Dit is een test die je zelf kunt uitvoeren bij jezelf, zonder dat je hiervoor specifieke kennis nodig hebt. Met de corona zelftest is het heel goed mogelijk om snel te achterhalen of je besmet bent met COVID-19. De test werkt hetzelfde als een antigeen test en is daardoor bij een positieve uitslag 100% betrouwbaar. Ontdek hier de 4 grootste voordelen van de corona thuistest.

 

1: Geen onaangename test

De corona zelftest is geen onaangename test. Bij de teststraten en de testlocaties van de GGD moet de wattenstaaf ver de neus in, dit geeft een onprettig gevoel. Bij de corona zelftest wordt gebruik gemaakt van dezelfde methode, alleen hoeft de wattenstaaf slechts 2 centimeter diep in de neus. Op deze manier ervaar je de test als veel minder onaangenaam.

 

2: Snel duidelijkheid

Een groot voordeel van de corona thuistest is dat je snel duidelijkheid hebt. De test zelf duurt minder dan een minuut en daarnaast kun je ook nog eens rekenen op een snelle uitslag. In minder dan 15 minuten krijg je de testuitslag en weet je of je corona hebt. Dit is sneller dan wanneer je je laat testen bij een testlocatie. Je bent dus snel verzekerd van duidelijkheid en dit is wel zo prettig.

 

3: Direct in quarantaine

Ben je positief getest? Dan is de uitslag 100% betrouwbaar en kun je direct in quarantaine. Dit heeft als voordeel dat je niet meer in staat bent om mensen in je omgeving te besmetten. Wanneer de uitslag van de corona zelftest negatief is, heb je geen 100% garantie. Daarom is het belangrijk om je dan alsnog te laten testen bij een testlocatie in jouw buurt, zo heb je wel zekerheid over je situatie.

 

4: Eenvoudig online bestellen

Het is heel gemakkelijk om de corona zelftest te bestellen. Wanneer je de test vandaag bestelt, krijg je hem in de meeste gevallen de volgende dag al in huis. Heb je klachten of ben je in contact geweest met iemand die corona heeft? Dan is het slim om je te laten testen. Zo heb je snel duidelijkheid over je eigen gezondheid. Bestel heel eenvoudig en snel de corona thuistest online en test jezelf op COVID-19!

Meer info over de thuistest vind je op corona-zelftest.nl en bij het ministerie van VWS.

5/5 - (1 stemmen)

Plaats een reactie