Home » Corona » De corona zelftest voor thuis: ontdek hier alle informatie

De corona zelftest voor thuis: ontdek hier alle informatie

Wil jij snel achterhalen of je COVID-19 hebt? Kies dan voor de corona zelftest. Hiermee ontdek je niet alleen snel of je besmet bent, maar ervaar je ook een test die niet onaangenaam is. De corona zelftest is gemakkelijk en snel online te bestellen en wordt snel geleverd. Bestel jij vandaag? In de meeste gevallen krijg je de test dan de volgende dag al in huis. Je kunt dan direct aan de slag met de zelftest, zodat je heel snel duidelijkheid hebt over jouw gezondheid. Ontdek hier alle informatie over de corona thuistest.

 

Alle voordelen van de corona zelftest

De corona zelftest heeft een aantal voordelen waar je optimaal van kunt profiteren. Deze voordelen maken het extra aantrekkelijk om de zelftest vandaag nog te bestellen. Of je nu klachten hebt of niet; het is altijd handig om een snelle zelftest in huis te hebben die je bij jezelf kunt uitvoeren. Hier vind je alle voordelen op een rij van de corona thuistest:

  1. Snelle uitslag: de test zelf duurt minder dan een minuut om uit te voeren en ook de uitslag volgt al na 15 minuten. Zo weet je binnen een kwartier meer over of je besmet bent.
  2. Niet onaangenaam: de corona zelftest is een stuk minder onaangenaam dan de rt-PCR test die in de testlocaties wordt uitgevoerd. De wattenstaaf hoeft slechts 2 centimeter in de neus.
  3. Positieve uitslag 100% betrouwbaar: is de uitslag van de test positief? Dan ben je besmet met COVID-19 en moet je in quarantaine. Een positieve uitslag van de test is 100% betrouwbaar.

 

Zo voer je de corona thuistest zelf uit

Het is vrij eenvoudig om de corona thuistest zelf uit te voeren. Het enige wat je hoeft te doen is de wattenstaaf in de neus plaatsen. Dit hoeft slechts 2 centimeter diep. Je hebt geen specifieke kennis nodig om de test uit te kunnen voeren: iedereen kan de test bij zichzelf doen. Bij de test zitten alle benodigdheden en een duidelijk stappenplan. Op deze manier wordt het nog makkelijker om de test uit te voeren. Zodra je de test hebt uitgevoerd is het wachten op de uitslag. Deze krijg je binnen 15 minuten.

 

Wanneer laten testen op corona?

Je kunt je het beste laten testen op corona wanneer je klachten hebt. Ervaar je verkoudheidsklachten zoals een verstopte neus of niezen? Ben je last van benauwdheid of heb je koorts? Dan is het in ieder geval aan te raden om een corona zelftest uit te laten voeren. Andere redenen om je te laten testen zijn:

  • Je bent in contact geweest met iemand die besmet is met het coronavirus;
  • Je bent in groter gezelschap geweest en je wilt duidelijkheid over een eventuele besmetting.
  • Je hebt 5 dagen geleden een zelftest gedaan maar die was negatief. Het is verstandig om je opnieuw te testen. Zelftesten zijn minder betrouwbaar in de aller beginfase. Daarom geeft de overheid de voorkeur aan PCR testen. Bij PCR testen worden in korte tijd de virusdeeltjes vermenigvuldigd waarbij er een positieve uitslag kan volgen wanneer er een minimale hoeveelheid aanwezig is. De zelftest zou in theorie het virus pas iets later opmerken. Daarom is 5 dagen later opnieuw testen zeker aan te bevelen. Mocht de hertest positief zijn, dan wordt er aangeraden om je bij de GGD te melden voor een hertest. De GGD zal dan onderzoeken of de uitslag van de zelftest correct was.

 

5/5 - (1 stemmen)

Plaats een reactie