Home » Corona » Een uitgebreid stappenplan voor de Corona thuistest

Een uitgebreid stappenplan voor de Corona thuistest

De corona zelftest is de ideale manier om er snel achter te komen of je besmet bent met COVID-19. Wanneer je klachten hebt of in aanraking bent geweest met iemand die corona heeft, is het altijd slim om jezelf ook te testen. Op deze manier krijg je duidelijkheid over je gezondheid en dat is wel zo prettig. Hier lees je alles over de corona zelftest en kun je deze heel gemakkelijk online bestellen.

thuis testen op corona

Meer over de corona thuistest

De corona thuistest is een test die je gemakkelijk en snel thuis kunt uitvoeren. Je hoeft dus niet naar een testlocatie of een teststraat. Je bestelt de test gemakkelijk en snel online; zodra je deze in huis hebt kun je direct testen. De corona zelftest valt in de categorie sneltesters: je hebt snel de uitslag. De test zelf neemt minder dan een minuut in beslag: en daarnaast heb je binnen 15 minuten resultaat.

 

Positief of negatief getest

Doe je de corona zelftest? Dan heb je ofwel een positieve of een negatieve uitslag. Een positieve uitslag is 100% betrouwbaar. Je bent dan besmet met het coronavirus. Het kan ook voorkomen dat je een negatieve uitslag hebt. Bij een negatieve uitslag kan het zo zijn dat je inderdaad geen corona hebt, maar het kan ook zo zijn dat er wel virusdeeltjes in je lichaam zitten. Het wordt dan ook aangeraden om je alsnog bij een testlocatie te laten testen zodat je 100% duidelijkheid krijgt.

corona zelftest uitslag positief negatief

 

Snel thuis testen met corona zelftest

Het belangrijkste voordeel van de corona thuistest is dat je deze gewoon thuis kunt doen. Je hoeft niet naar een testlocatie en daarnaast heb je ook geen enkele kennis nodig over de test. Iedereen kan deze corona zelftest uitvoeren. De test is niet onaangenaam, want de wattenstaaf hoeft slechts 2 centimeter diep in de neus. Daarnaast heb je snel duidelijkheid, want binnen een kwartier heb je al de testuitslag.

Heb je het vermoeden dat je besmet bent met corona omdat je symptomen herkent of wil je zekerheid omdat je in contact bent geweest met iemand die corona heeft? Dan is het slim om de corona zelftest uit te voeren. De test is niet onprettig en daarnaast heb je snel de uitslag: zo wordt een sneltest uitvoeren nog makkelijker. Je kunt de test heel eenvoudig online bestellen: je krijgt hem de volgende dag al in huis.

Je kunt online de Corona zelftest kopen en snel in huis hebben. Je hoeft hiervoor dus het huis niet te verlaten en dat is een veilig idee.

 

Lees ook:

4 voordelen van de corona thuistest

De corona zelftest voor thuis: ontdek hier alle informatie

5/5 - (1 stemmen)

Plaats een reactie