Home » Eelt verwijderen » Hoe je zelf eelt kan verwijderen

Hoe je zelf eelt kan verwijderen

Eelt verwijderen is gelukkig heel goed zelf te doen. Natuurlijk wel met enige voorzichtigheid, het blijft wel je huid. Op deze pagina is een uitgebreide beschrijving te vinden hoe je makkelijk met een paar simpele hulpmiddelen zelf eelt kan verwijderen van bijvoorbeeld je voeten. Je leest dat het vrij eenvoudig is om eelt netjes zelf te verwijderen en je echt niet altijd naar de dokter op pedicure hoeft te gaan.

Methodes die goed werken om zelf eelt te verwijderen

Er zijn verschillende producten te verkrijgen. Er zit alleen best een verschil in het gebruiksgemak of effectiviteit. Aan de hand van verschillende uitgevoerde tests door dermatologen is gebleken dat de onderstaande methoden en producten het beste gebruikt kunnen worden.

Eeltcrème op basis van salicylzuur

Dit is een eeltcrème welke je ongeveer één week lang moet smeren om de eeltplekken te verminderen. De crème maakt de huid soepel en zacht en verdunt het eelt. Deze crème is niet een snelle oplossing, maar zal een klein beetje discipline vragen omdat je pas na een paar dagen het eerste resultaat zal zien. Voordeel van deze eeltcrème is dat het eelt op een mooie en nette manier verminderd. Je zal geen lelijke plekken met schilfers krijgen. Daarnaast is het eenvoudig een kwestie van aanbrengen en laten inwerken en je bent klaar.

Scholl harde huid verwijderaar

Met de harde huid verwijderaar van Scholl kan je heel eenvoudig en veilig eelt verwijderen. Het is een klein apparaatje met daarin kleine veilige mesjes waarmee zelf de harde huid en eelt kan wegschrappen. Dit apparaatje is vooral geschikt om de eelt op wat grotere oppervlakken te verwijderen zoals de onderkant van de voet. Voor kleinere plekjes zoals bij de tenen zal het iets meer tijd kosten om goed het eelt te kunnen verwijderen. Het grote voordeel van deze Scholl harde huid verwijderaar is dat je direct een mooi resultaat hebt. Het eelt blijft hiermee ongeveer 2 weken weg!

Er zijn verschillende producten van Scholl bij onze hulpmiddelen verkrijgbaar!

Eelt verwijderen met voetvijlen

Zelf eelt verwijderen met voetvijlen blijkt verrassend goed te werken.  Met de vijl kan je heel mooi de eeltlaag verwijderen en alle huidschilfers worden netjes opgevangen. Je kunt de voetvijl zowel op de hielen als ook op de voetzolen en zelfs de tenen gebruiken. Na het vijlen behandelt u de voeten na met de bijgeleverde pad. Zo wordt uw huid gepolijst en voelt deze weer super zacht aan, als satijn. Een groot voordeel is dat alle huidschilfers worden opgevangen, zodat je het bakje alleen maar hoeft leeg te maken en je bent klaar. De voetvijl is hier verkrijgbaar.

Plaats een reactie