Home » Hoofdpijn » Voorkom hoofdpijn: de beste adviezen

Voorkom hoofdpijn: de beste adviezen

Wanneer je last hebt van hoofdpijn, dan kun je hier niet altijd wat aan doen. Maar wil je hoofdpijn voorkomen dan is het advies toch dat je zoveel mogelijk gaat rusten en stress gaat vermijden. Frisse buitenlucht zal je ook goed doen en daarmee kan hoofdpijn vaak worden voorkomen. Wat daarnaast erg belang is, is dat je op tijd naar bed gaat en een goede nachtrust hebt. Een vast ritme zorgt er voor dat je lichaam een goede balans heeft, regelmaat is van groot belang. Voorkom hoofdpijn door goed te ontspannen.

Maar waar komt de hoofdpijn vandaan?

Als je wilt proberen om de hoofdpijn te voorkomen, dan zul je eerst moeten achterhalen waar je hoofdpijn vandaan komt. Dit wordt vaak gedaan aan de hand van een hoofdpijndagboek. In dit dagboek wordt aangegeven wat je hebt gedaan, wat je hebt gegeten, wanneer de hoofdpijn is begonnen en hoe erg het was. Dit wordt vaak aangegeven met cijfers, tien is vaak de meest erge vorm van hoofdpijn. Misschien wordt de hoofdpijn bij jou veroorzaakt door roken, koffie of lang in eenzelfde houding werken. Als je daar achter komt is aanpassen of veranderen van levensstijl, gewoonte een manier om in het vervolg de hoofdpijn te voorkomen.

Voorkom hoofdpijn en stress

Stress en hoofdpijn zijn een heel vervelend gezelschap. Als je een lange dag moet werken dan is tussendoor ontspannen van belang. Ook het regelmatig verwisselen van houding is belangrijk. Als je dat niet doet dan kan er spanningshoofdpijn ontstaan en dat kan zorgen voor vervelende klachten. Deze zijn vaak niet één, twee, drie verdwenen. Je zit er vaak de hele dag mee en dat beïnvloedt je werk behoorlijk negatief. Het is daarom belangrijk dat je gaat ontdekken hoe je de stress kunt voorkomen. Adviezen daarvoor zijn ieder uur even een stukje lopen, bijvoorbeeld om koffie te halen, of een praatje te maken met je collega, tussen de middag buiten een half uur wandelen en je brood eten, zorgen dat de ruimte waarin je werkt goed geventileerd wordt en op tijd je pauze nemen. Een goede nachtrust zal vaak ook voorkomen dat je hoofdpijn krijgt.

Alle adviezen om hoofdpijn te voorkomen op een rijtje

Als je vaak last hebt van hoofdpijn dan is het belangrijk dat je gaat achterhalen waar dit vandaan komt. Voorkom hoofdpijn door deze adviezen: op tijd naar bed, zorgen voor een goede nachtrust, op tijd ontspannen, zorgen voor een geventileerde ruimte waarin je werkt, zorg voor een wisselende werkhouding, ga op tijd naar buiten en probeer er achter te komen waardoor je hoofdpijn krijgt. Een goed advies daarbij is het hoofdpijndagboek.

Advies om hoofdpijn te voorkomen

Achterhaal waar de hoofdpijn vandaan komt
Zorg voor een goede nachtrust, ga op tijd naar bed
Zorg altijd voor goed geventileerde ruimtes
Probeer regelmatig te ontspannen, bijvoorbeeld door te sporten
Ga eens naar buiten
Wissel regelmatig van houding
Houd een hoofdpijndagboek bij om inzicht te krijgen wanneer je hoofdpijn krijgt

Plaats een reactie