Home » Keelpijn » Heb je naast keelpijn ook oorpijn?

Heb je naast keelpijn ook oorpijn?

Het kan zijn dat je naast keelpijn ook last hebt van oorpijn. Het kan zijn dat er een infectie in het middenoor is en de vloeistof kan dan naar de keel stromen. De keel raakt hierdoor ook geïnfecteerd en daardoor kunnen klachten ontstaan zoals keelpijn. Daarom is het belangrijk dat de oorzaak wordt gezocht zodat dit aan kan worden gepakt. Het is vaak zo dat als kinderen oorpijn hebben zij dan ook klagen over keelpijn, dit kan dan duiden op een infectie in het middenoor.

De besmette vloeistof kan dan namelijk naar de keel stromen waardoor er andere klachten ontstaan. Het is dan belangrijk dat de infecties beide worden aangepakt zodat de klachten zo snel mogelijk afnemen. Bij kinderen die oorpijn hebben is het in ieder geval van belang dat je snel  naar de huisarts gaat als het niet over gaat. Wanneer zij koorts hebben is het in ieder geval aan te raden de huisarts te raadplegen zodat er in het oor gekeken kan worden. Als hij of zij dan iets ziet, bijvoorbeeld veel oorsmeer of een rood oor (wat kan duiden op een ontsteking), dan kan dat op tijd worden behandeld. De oorpijn kan dan worden verzacht en misschien kan dan nog op tijd worden voorkomen dat er keelpijn bij ontstaat.

Op tijd naar de huisarts met oorpijn en keelpijn

Oorpijn kan erg vervelend zijn, soms wachten mensen veel te lang en dan moet de oorpijn meteen met diverse antibiotica worden behandeld en vaak ook met oordruppels. Het gaat er nu om dat je gaat kijken wanneer je naar de huisarts moet gaan. Bij oorpijn en koorts is het in ieder geval raadzaam om een afspraak te maken zodat je in de oren laat kijken of dat het geen ontsteking is. Ook wanneer de koorts niet zakt of hoger blijft worden dien je snel een afspraak te maken, dat geldt zeker bij jonge kinderen. Let daarom goed op en neem op tijd de koorts op zodat je het verloop in de gaten kunt houden.

Volwassenen met oorpijn en keelpijn

Volwassenen kunnen ook last hebben van keelpijn en van oorpijn. Het is dan net als bij kinderen belangrijk dat er gekeken wordt of zij koorts hebben. Als dat zo is meet het dan later op de dag nog een keer zodat je het verloop in de gaten kunt houden. Een arts zal daar naar vragen. Als je dan merkt dat je koorts steeds blijft stijgen en de pijn wordt erger, maak dan een afspraak bij de arts. Deze kan dan in de oren kijken en bij een ontsteking meteen iets voorschrijven zodat je het kunt behandelen. Je wilt toch ook zo snel mogelijk van de klachten af?

1 gedachte over “Heb je naast keelpijn ook oorpijn?”

  1. Ik heb al drie maanden last van oor keel en slijm in mijn neus en keel.ik heb nu een afspraak met de kno arts
    Wat kan het zijn?
    Wat kan ik er zelf aan doen?
    Het duurt nog een week voor ik naar de Kno arts kan

    Beantwoorden

Plaats een reactie