Home » Keelpijn » Hoe kun je keelpijn verzachten?

Hoe kun je keelpijn verzachten?

Je kunt keelpijn verzachten door een waterijsje te nemen. Maar je kunt ook op een dropje zuigen of bijvoorbeeld thee met honing drinken. Er zijn ook mensen die liever zout water nemen en hier een paar keer per dag mee gorgelen. Er wordt dan gebruik gemaakt van lauw zout water. Er kan altijd nog paracetamol worden gebruikt om de keelpijn te verzachten. Wanneer je naar de huisarts gaat zal hij of zij in je keel kijken en wellicht uitslag op de amandelen of achter in de keel zien, waardoor hij of zij vast kan stellen waar het vandaan komt (wat de oorzaak is). Er zal in ieder geval geen antibiotica worden gegeven tegen de keelpijn omdat dit niet helpt.

Antibiotica helpen niet tegen virusinfecties, mocht het een antibacteriële infectie zijn, dan zal het ook niet eerder over gaan wanneer je antibiotica gaat slikken. Zie ook deze pagina voor meer informatie over medicijnen en keelpijn.

Keelpijn verzachten met drinken

Als je last hebt van keelpijn dan is het van belang dat je je mond en keel vochtig blijft houden. Dit kun je doen door iedere dag veel te drinken. Je moet niet in een keer een glas leegdrinken, zet een glas neer en neem af en toe een slokje zodat je keel vochtig blijft. Je kunt ook wanneer je voelt dat je keel droog wordt wat drinken, maar dan krijg je toch weer dat vervelende gevoel. Daarom is het goed als je dit voor bent en op tijd gaat drinken. Zorg er daarom voor dat je de hele dag door een glas water bij je hebt staan zodat je op tijd kunt drinken. Keelpijn kan ook aan worden gepakt met wat snoepjes, je kunt een dropje nemen om op te zuigen of je kunt een keelsnoepje pakken. Dit helpt allemaal om de keel te verzachten en vochtig te houden.

Blijf eten en drinken, dat verzacht de keel

Eten en drinken zijn van groot belang, je zorgt er voor dat je weerstand niet verder omlaag gaat. Zorg dat je vitaminen binnen krijgt, dit kan ook met vruchtensappen. Vers geperst fruit is ook goed, maar de keel kan hierdoor ook geïrriteerd raken. Wanneer dat zo is, is het van belang dat je dat gaat vermijden en pas weer nuttigt wanneer het weer goed gaat. Zorg dat je voldoende drinkt en eet wat je kunt, het beste kun je wat zachts eten. Eet niets pittigs want ook hierdoor kunnen de klachten erger worden. Je kunt een schaaltje koude appelmoes nemen, hierdoor wordt de keel even wat frisser en blijft hij langere tijd vochtig. Daarnaast glijdt appelmoes er gemakkelijk doorheen, ook een waterijsje kan helpen.

nuttige content? post

Plaats een reactie