Home » Keelpijn » Informatie over de angina keelontsteking

Informatie over de angina keelontsteking

Dit artikel behandelt informatie over de angina keelontsteking. Als het over angina keelontsteking gaat, dan gaat het over de verouderde benaming voor een keelontsteking. Er zijn verschillende oorzaken waardoor een angina keelontsteking kan ontstaan. De eerste oorzaak is dat iemand keelpijn heeft en pijn heeft bij het slikken en dat kan ontstaan door irritatie van slijmvlies. Dit kan worden veroorzaakt door een verkoudheidsvirus. Het kan ook zo zijn dat het slijmvlies zo geïrriteerd is, waardoor de weerstand wat minder is. Dit wil zeggen dat een aantal bacteriën hun kans grijpen en hierdoor een angina keelontsteking veroorzaken.

Het kan ook zo zijn dat het een ontsteking aan de amandelen gaat veroorzaken. Veel mensen onderschatten een angina keelontsteking. Het kan namelijk erg vervelende complicaties hebben waar de meeste mensen niet bij stilstaan. Wanneer er wordt gesproken over een verwaarloosde angina keelontsteking kan dit complicaties geven als een middenoorontsteking en een gewrichtsontsteking.

Symptomen angina keelontsteking

Bij een angina keelontsteking hebben de meeste mensen pijn bij het slikken, ze zijn hees, kunnen koorts hebben en er is sprake van een rood keelslijmvlies. Hoesten kan ook voorkomen (sommige mensen hebben dan echt een blafhoest). Wanneer er naar de amandelen wordt gekeken zijn er soms witgele stippen te zien. In de hals kunnen de lymfeklieren bij een angina keelontsteking opgezet zijn en ook erg gevoelig zijn. Een angina keelontsteking kan soms voorkomen worden. De kans hier op kan in ieder geval worden geminimaliseerd. Roken is voor niemand gezond, maar wanneer iemand last heeft van een angina keelontsteking moet er zeker niet gerookt worden en de stem moet rust krijgen. Het is belangrijk om door de neus te blijven ademen. Wanneer er door de mond wordt geademd zorgt dat voor verdere uitdroging van de slijmvliezen in de keel en dat kan nog meer klachten geven, voorkomen dus!

Advies

Als er sprake is van een angina keelontsteking dan is het belangrijk goed op de voeding te letten. Er zijn namelijk voedingsmiddelen die de klachten kunnen verergeren. Zoete melkproducten dienen bijvoorbeeld vermeden te worden aangezien dit het slijm in de keelholte vast kan houden. Dan zijn er nog de zure zuivelproducten, voorbeelden hiervan zijn karnemelk, yoghurt en kwark. Deze mogen wel genuttigd worden bij een keelontsteking. Het is van belang dat de weerstand wordt verbeterd en dit kan door het nuttigen van salades met bijvoorbeeld tuinkers.

Kruidenthee met tijm drinken is ook goed, ook thee met honing is aan te raden. Het is raadzaam goed op de voeding te letten wanneer er sprake is van een keelontsteking. Zorg er voor dat er genoeg honing en thee in huis zijn, zodat de keel verzacht kan worden. Water drinken is ook goed, maar thee met honing verzachten de keel meer waardoor de klachten afnemen en vaak (tijdelijk) dragelijker worden. Informatie over de angina keelontsteking is tegenwoordig niet meer schaars!

nuttige content? post

Plaats een reactie