Home » Keelpijn » Waarom ga je vaak hoesten bij keelpijn?

Waarom ga je vaak hoesten bij keelpijn?

Sommige mensen hebben keelpijn en zijn daarbij verkouden. Daarom ja je vaak hoesten bij keelpijn. Het kan zijn dat je eerst verkouden bent en dat je daarna keelpijn krijgt, maar het kan ook zijn dat je eerst keelpijn hebt en vervolgens verkouden wordt. Het kan zijn dat het allemaal wordt veroorzaakt door een verkoudheidsvirus. Echter kan het ook een ander virus zijn dat er voor zorgt dat je deze klachten hebt. Het kan namelijk bij de griep horen en dan is het vaak na een paar dagen weer over, maar het heeft wel tijd nodig om te genezen.

Als je moet hoesten dan is dat een reactie van het lichaam om vreemde stoffen en irriterend slijm uit je luchtpijp te halen. Maar het moet ook verwijderd worden uit de bovenste luchtpijp en dat kan ook door middel van hoesten. Je slijmvliezen zijn erg gevoelig. Je krijgt met slijm te maken door prikkeling van de luchtwegen door bijvoorbeeld stof, roken of een infectie. Je raakt het slijm pas kwijt als je gaat hoesten.

Hoesten en keelpijn

Als je moet hoesten kun je hierdoor last krijgen van je keel, maar ook als je last hebt van je keel kun je daardoor moeten hoesten. Je hebt vaak slijm in de keel of een kriebel in de keel, maar je kunt ook pijn hebben in de keel of een droge keel hebben en daardoor krijg je hier mee te maken. Hoesten kan verschillende oorzaken hebben. Het kan zijn dat je verkouden bent en dat je daardoor moet hoesten, dan gaat het vaak ook samen met keelpijn en met een loopneus. Als je griep hebt kun je ook hoesten en last hebben van de keel, bij een keelontsteking zeker. Je hebt vaak hevige keelpijn en je moet flink hoesten. Bij een longontsteking kun je ook van beide last hebben.

Hoesten aanpakken

Merk je dat je bijvoorbeeld erg gevoelig bent voor rook of stof? Dan is het belangrijk dat je dit zoveel mogelijk gaat vermijden. Hierdoor worden de klachten ook minder of kun je ze misschien voorkomen. Het is van belang dat je gaat kijken wat de oorzaak is. Soms kan griep of een verkoudheid de oorzaak zijn van het hoesten en van de keelpijn. Laat het slijm dan loskomen, dit moet je toch kwijt. Door het vele hoesten kun je veel keelpijn krijgen, maar je moet dan goed blijven drinken zodat de keel wat wordt verzacht. Je kunt eventueel een dropje in de mond nemen en kleine beetjes fruit eten zodat de keel vochtig blijft. Dit is van belang zodat je keel niet nog droger gaat worden en je nog meer pijn krijgt en meer gaat hoesten.

nuttige content? post

Plaats een reactie