Home » Keelpijn » Welke medicijnen bij keelpijn helpen?

Welke medicijnen bij keelpijn helpen?

Als je keelpijn hebt kan het zijn dat je een medicijn wilt, maar de arts zal je niet zo snel medicijnen geven als het af en toe een keer voorkomt. Het kan een virus zijn en dan moet je dat uitvieren, je moet genoeg drinken en kunt eventueel paracetamol nemen. Maar wanneer het vaker terugkomt en de oorzaak van de keelpijn is een bacterie, dan kan er een antibioticakuur worden voorgeschreven. Hierbij is het van belang dat je de kuur afmaakt en op tijd je rust neemt. Je moet er voor zorgen dat je er zo snel mogelijk weer vanaf bent, maar soms kost het wat meer tijd en hoort het bij bijvoorbeeld een griep(je).

Ook daar kun je erg ziek van zijn en kan de pijn snel erger worden, maar blijf drinken en wanneer het lukt ook eten. Dan sterk je sneller aan. De weerstand die je hebt is misschien even wat minder, maar als je blijft eten en drinken dan wordt de weerstand weer hoger en kan je lichaam de virussen en/of bacteriën zelf bestrijden. Sommige mensen zijn extra gevoelig, zij zullen vaker iets nodig hebben om de keelpijn te bestrijden. Het is van belang dat hier dan naar wordt gehandeld. Als het de amandelen zijn dan kan het ook zijn dat je deze moet laten verwijderen, omdat zij voor steeds terugkerende klachten zorgen.

Veel drinken is het medicijn tegen keelpijn

Je keel vochtig houden zal er voor zorgen dat je keelpijn verzacht wordt. Het is belangrijk dat je daarom genoeg blijft drinken en dit hoeft niet met volle glazen drinken te gebeuren, dat kan met kleine slokjes per keer. Het is dan van belang dat je zorgt dat je drinken bij je hebt staan, dan drink je vanzelf je glas leeg en wanneer hij leeg is vul hem dan meteen, je houdt je keel dan de hele dag vochtig.

Rusten?

Als je keelpijn hebt kan het zijn dat dit wordt veroorzaakt omdat je te hard hebt geroepen, overbelasting, maar ook een virus of bacterie kan de boosdoener zijn. Houd dan een paar dagen rust en blijf genoeg drinken, het is goed dat je dan water neemt of bijvoorbeeld ranja. Je krijgt je vitaminen en mineralen weer binnen als je ook goed blijft eten. Eten doe je dan ook met kleine beetjes, je sterkt dan vanzelf weer aan en je voelt je snel weer beter. Zorg er voor dat je genoeg weerstand op blijft bouwen, ook gedurende de wintermaanden, omdat je dan vaak net wat meer kwetsbaar bent dan in andere maanden. Zorg goed voor je lichaam, neem op tijd rust, eet en drink de juiste producten en dan kom je waarschijnlijk prima de wintermaanden door.

Zie ook deze pagina voor meer informatie over middelen tegen keelpijn.

5/5 - (1 stemmen)

Plaats een reactie