Home » Rugpijn » Wat voor middelen zijn er tegen rugpijn?

Wat voor middelen zijn er tegen rugpijn?

Wanneer er sprake is van rugpijn is het belangrijk dat je hier aan toe geeft en een stapje terug gaat doen. Als je even moet liggen, dan moet je dat doen (maar ook weer niet te lang, omdat je dan stijf kunt worden). Als je enigszins kunt bewegen, dan is het belangrijk dat je dit wel blijft doen om de spieren soepel te houden. Er zijn echter verschillende middelen die bij rugpijn ingezet kunnen worden. Er wordt hierbij als eerste gedacht aan fysiotherapie. Als je klachten hebt zal de fysiotherapeut eerst bekijken waar de klachten vandaan komen en dan wordt er een behandelprogramma opgesteld. Sommige mensen met rugpijn hebben er moeite mee om in beweging te komen, de fysiotherapeut kan hier dan mee helpen. Het blijven bewegen is namelijk van groot belang. Je moet eerst de minst pijnlijke houding zoeken als je gaat liggen. Het kan zijn dat je het beste ligt op je rug met een paar kussens onder de knieën, anderen liggen liever met half opgetrokken benen. Bedrust kan gekozen worden om de klachten overdag wat te verminderen. Maar ga er ook op tijd uit. Je gaat dan eerst op je zij liggen, dan steek je de benen over de rand van het bed en dan druk je jezelf met beide armen zijdelings omhoog. Als je dan weer wilt gaan liggen dan doe je ditzelfde ook, maar dan uiteraard in de omgekeerde volgorde.

Middelen tegen rugpijn die helpen

Er kan bij flinke rugpijn gekozen worden om een rugband te dragen, hiermee kun je voorkomen dat je opnieuw rugklachten krijgt. Mensen die fysiek zwaar werk verrichten maken hier vaak gebruik van. Maar er kan ook gedacht worden aan een warme kersenpittenzak om de pijn te verlichten. Een heel warme douche kan ook helpen om de pijn te verminderen. Maar er is nog meer van belang, namelijk een goed matras. Een matras moet je steun geven in de rug. Een zwaar matras is de beste keuze, deze geven veel steun en gaan voor een langere tijd mee.

Goed liggen is het beste hulpmiddel bij rugpijn

Veel mensen krijgen rugpijn omdat zij niet goed slapen, dit komt omdat het matras vaak te zacht is en zij hier door heen zakken. Dit heeft als gevolg dat je geen steun krijgt van je matras. Je rug moet alle bewegingen opvangen en dit gaat pijn doen. Zorg daarom voor een goed matras zodat je in de nacht ook echt tot rust komt en je rug kunt laten ontspannen. Er zijn veel soorten matrassen, in een beddenwinkel kun je advies vragen over welk matras het beste voor je is, bijvoorbeeld wanneer je regelmatig rugklachten hebt (maar ook als je geen rugklachten hebt is een goed matras van essentieel belang, om rugklachten te voorkomen en om goed uitgerust te zijn). Ook voor kinderen is een goed matras belangrijk, dit wordt vaak vergeten!

Middelen bij rugpijn

Deze hulpmiddelen kunnen helpen bij rugpijn:

  • Neem rust
  • Dragen van een rugband
  • Warme kersenpittenzak
  • Hete douche
  • Zorg voor een goed en stevig matras!

Bekijk hier alle producten die je kunt kopen ►

 

nuttige content? post