Home » Rugpijn » Wat zijn tumoren bij de rugwervels?

Wat zijn tumoren bij de rugwervels?

Rugpijn komt vaak voor. Er wordt wel eens gesproken over symptomatische rugklachten. Deze klachten treden op als symptoom van een duidelijke onderliggende oorzaak. Er kan hierbij gedacht worden aan tumoren bij de rugwervels of de tussenwervelschijf. Het is bij de meeste mensen niet duidelijk hoe dat zij hier aan zijn gekomen. Een alledaagse bacterie wordt vaak gezien als een verwekker van deze ontsteking of tumor. De laatste jaren wordt er bij veel mensen vastgesteld dat het gaat over tuberculose van de wervel. Het is erg pijnlijk en dit moet zeker behandeld worden. Bij deze behandeling richt men zich op de bestrijding van de verwekker. Er wordt vaak antibiotica gegeven zodat de ontstekingshaard weggenomen kan worden.

Tumoren bij de rugwervels

Er kan sprake zijn van een tumor in de wervels. Er zijn namelijk tumoren die kunnen zorgen voor uitzaaiingen in de botten. Maar er zijn ook tumoren die in de wervels kunnen ontstaan. Bij mensen waar een andere tumor bekend is en zij hadden voorheen geen rugklachten, moet er altijd gedacht worden aan de mogelijkheid van een tumor in de wervels, dit is namelijk heel goed mogelijk. Als er een tumor aanwezig is in de wervels, dan is dat erg vervelend en deze tumor kan veel pijn veroorzaken. Er wordt vaak gedacht aan een gewone rugpijn, maar bij nader onderzoek kan er altijd sprake zijn van een andere oorzaak.

De tumor is dan aan het groeien en dit geeft bijvoorbeeld meer klachten. De tumor moet dan worden aangepakt en dan worden de klachten al snel minder. Maar er moet goed gekeken worden wat er aan gedaan kan worden en wat de gevolgen dan zijn. Een operatie kan mogelijk zijn, maar het zal er aan liggen waar de tumor zich bevindt. Dit zal daarom per situatie worden bekeken. Soms zijn er twijfelgevallen en dan overleggen de artsen met elkaar wat zij er mee moeten doen. Soms is een operatie een te groot risico. De artsen moeten dan bekijken wat er dan gedaan kan worden om de pijn draaglijk te houden.

Degeneratie tussenwervelschijven

Er kan sprake zijn van degeneratie van de tussenwervelschijven. Het gaat dan over een tussenwervelschijf met reactieve veranderingen in de aangrenzende dekplaten van de wervels. Het is een belangrijke oorzaak van rugklachten en het komt de laatste tijd steeds meer voor. Er kan een MRI scan gemaakt worden om te kijken of dat er veranderingen zichtbaar zijn. Wanneer je hier mee te maken krijgt is dat erg vervelend, maar het moet wel meteen onderzocht worden zodat het behandeld kan worden.

Tumor en ontsteking van de rugwervels

Wat:
Een tumor of ontsteking tussen of in de rugwervels

Herkenning en symptomen:
Veel pijn en andere rugklachten

Behandeling:
Er wordt hier altijd medisch ingegrepen, waarbij wordt gekeken of de tumor kan worden verwijderd. Ook zal er gekeken worden wat er gedaan kan worden om de pijn te verminderen.

nuttige content? post

Plaats een reactie