Home » Keelpijn » Wat kun je doen bij terugkerende keelpijn?

Wat kun je doen bij terugkerende keelpijn?

Het kan zijn dat je regelmatig last blijft houden van terugkerende keelpijn. Blijf er dan niet nog langer mee rondlopen, maar neem de juiste maatregelen. Het beste kun je er voor zorgen dat je mond en keel vochtig zijn. Je kunt de keel en de mond gedurende de hele dag vochtig houden als je iedere keer kleine beetjes blijft drinken. Slikken kan pijnlijk zijn, maar je moet als je kunt gewoon blijven eten, eet dan zachte dingen zodat het er gemakkelijk doorheen glijdt.

Drinken is hoe dan ook belangrijk, zet iedere keer een glas bij je neer zodat je kunt blijven drinken. Neem af en toe een slokje en zodra je voelt dat je keel of mond wat droger wordt neem je weer een slokje. Door een droge keel zou de keelpijn namelijk ook erger kunnen worden. Wanneer niets voldoende helpt en de keelpijn eerder verergert dan verbetert vraag dan advies aan je huisarts.

Terugkerende keelpijn aanpakken

Keelpijn hebben we allemaal wel eens. Het kan erg vervelend zijn, moeite hebben met slikken en moeite hebben met praten. Het gaat vaak samen met een verkoudheid, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Als er sprake is van een ontsteking dan is het in de keel vaak rood en kun je witte plekken zien of last hebben van dik wit slijm. De klieren in de hals kunnen opgezet zijn en ze kunnen erg gevoelig zijn. Soms hebben mensen naast de keelpijn ook last van koorts. Het kan verschillende oorzaken hebben, vaak is het een ontsteking. Maar je keel kan ook overbelast zijn. Sommige mensen krijgen last van irritatie van de keel door bijvoorbeeld rook, stof of doordat zij teveel hebben gesproken (overbelasting), door verkeerd stemgebruik enz. Wanneer je de oorzaak weet kun je hier wat aan doen. Je kunt bekijken wanneer je de meeste klachten hebt en dan kun je hier goed op inspelen.

Huisarts en terugkerende keelpijn

Wanneer de keelpijn terug blijft keren kun je naar de huisarts gaan. Het kan zijn dat je hierbij ook pijn hebt bij het slikken. Als koud drinken niet helpt, gorgelen met zout water helpt niet en rusten ook niet, dan kun je een afspraak maken bij de arts en in de keel laten kijken. Misschien zijn het weer de amandelen die opspelen en dan zou je kunnen overwegen om deze er uit te laten halen omdat anders de klachten terug kunnen blijven komen. Amandelen worden in het ziekenhuis verwijderd. Het is een pittige ingreep, waarna je nog een tijdje keelklachten blijft houden. Een poosje daarna zijn de keelklachten verdwenen

5/5 - (1 stemmen)

Plaats een reactie